Ribbe Bilde1.png
 
 

den perfekte ribba til jul!

Innkjøp; du må velge mellom en flatribbe, eller en ribbe med kam. Om du velger en ribbe med kam får du mer rent kjøtt enn om du velger flatribbe.
Flatribbe eller ribbe med kam er 400 gram rå vekt pr. person.
Selve tilberedningen er ganske lik bortsett fra steketiden.
Krydre ribba med rikelig salt og pepper et par dager før den skal tilberedes og serveres.

Sett ovnen på 230 grader og legg ribba med svora ned i ei langpanne. Hell på vann som står ca 1 cm opp i panna rundt ribba. Stek ribba 1/2 time og snu den og på en rist, midt i ovnen, med langpanna under. Er det ribbe med kam legger du en tallerken under den tynne delen slik at svora ligger på samme høyde. Stekes videre på 200 grader, for flatribbe ca 1 til 1 1/2 time og for ribbe med kam ca. 2 til 2 og 1/2 time.

Om ikke ribba har begynt å bli sprø når det er ca 15 minutter igjen av steketiden setter du opp varmen til 230 grader og heller litt vann over ribba. Om nødvendig bruker du overgrill for å få den skikkelig sprø og da må du passe den hele tiden slik at du ikke brenner ribba. Hviletid, ha ribba klar 1/2 time før servering. Slå av varmen i ovnen og sett en sleiv i døra slik at temperaturen i ovnen faller, slik hviler ribba.

Krafen og fettet som er i langpanna har du nå i ribbesausen.